Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Centrum SE/EB beszámoló

Sporthír

Tizenhat ország versenyzői vettek részt a svájci Renens-ben megrendezésre került Sumo Európa-bajnokságon...

Tizenhat ország versenyzői vettek részt a svájci Renens-ben megrendezésre került Sumo Európa-bajnokságon. Az Oroszokon kívül az összes Európai szumó nagyhatalom nevezte versenyzőit: két-két nagy busszal a lengyel, ukrán és bolgár csapat, egy nagy busszal a németek, valamint a grúzok és azeriek, valamint 30 versenyzővel utazott a magyar válogatott.

Egy-egy csapat nagy létszáma arra utalt, hogy a versenyzőinek zöme utolsó éves a korosztályában, így nagyobb eséllyel indul harcba a dobogós helyezésekért. Természetesen ez nem az jelenti, hogy a második-harmadik sorban lévő versenyzők jöttek el, hanem azt, hogy mindenki komolyan vette a verseny súlyát és az az abban rejlő lehetőséget a kvalifikáció megszerzésére, a jövő évi kínai Világbajnokságra.

A svájciakra jellemző, hogy mindent máshogy akarnak csinálni mint mások, még akkor is, ha az évek óta tökéletesen működik. Teljesen átszabták a megszokott versenyprogramot, így rendesen összekuszáltak mindent a versenyzők fejében (Délelőtti kezdés helyett, délutáni kezdés, a kis súlyok helyett a nagysúlyok versenyeztek hamarabb, plusz a kísérő programokkal még jobban az esébe tolták a befejezést, stb.) Mindennek meg is lett a böjtje: felborult papírforma, rengeteg sérülés, gyenge bíráskodás, érzelmektől túlfűtött hangulat...

Mindezek ellenére jól szerepeltek versenyzőink, akik 2 bronzérem mellett szereztek 3 darab ötödik helyezést és egy nagyon értékes különdíjat. Szemmel láthatóan erősebb, harapósabb lett a csapat, szépen beleálltak a csatákba és szívből küzdöttek. Büszke vagyok mindannyiukra!

Szalay Adrián a népes mezőnyben csak egy leheletnyivel maradt le a dobogós helyezésről és ötödik helyen zárták a versenyt. 


A verseny díszvendége volt a Svájci Japán nagykövet, a Nemzetközi Sumo Szövetség elnöke és az Észak-Amerikai Sumo Szövetség elnöke. Ők hárman döntöttek az EB különdíjainak odaítéléséről, amely minket is érintett! Az U15-ös korosztály legtechnikásabb férfi versenyzője ugyanis nagy büszkeségünkre Szalay Adrián lett.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!