Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Helytörténeti Kiállítóhely ünnepélyes megnyitó

Populáris hír

Egy régi álom vált valóra a Helytörténeti Kiállítóhely épületének és kiállításának megnyitójával.

2024 május 11.-én különleges nap köszöntött az ösküiekre. Egy régi álom vált valóra a Helytörténeti Kiállítóhely épületének és kiállításának megnyitójával.

Harnos László az Öskü Községi Kertbarátok Egyesületének elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

„ A múltunk örök és megmásíthatatlan, a múlt emlékeit megőrizni mindannyiunk feladata, hisz ebből tudjuk táplálni jelenünket és jövőnket is” mondta el beszédében Ángyán Tamás polgármester.

„ Évtizedes gyűjtőmunka előzte meg ezt a napot, egy megüresedett önkormányzati épületet adhat ma ennek otthont. A közösséget erősíti egy ilyen múlt idézés, a múlt bemutatása. Nagyon fontosnak tartom nemcsak a mai ember számára, de azoknak is akiknek ezt a későbbiekben is megtudjuk mutatni. A gyerekeknek a jövő generációjának, mert azt gondolom, hogy ha a gyökereket ápoljuk akkor abból lesznek eredmények a jövőben”-  fejtette ki a faluvezető.

Ovádi Péter a térség országgyűlési képviselője is jelen volt az eseményen. Beszédében kiemelte, hogy mennyire fontos a közösségi összefogás, olyan amit Öskün tapasztal. Büszke az ösküi közösségre és szeretettel gratulált az álom megvalósulásához.

Szabó Vilmos Béla gyülekezeti lelkész és Fódi Ákos katolikus plébános megáldották az épületet, a kiállítóhelyet.

Magyar Józsefné végezte el az ünnepélyes szalagátvágást, ezzel megnyitva a kaput a betérő vendégek előtt. A kapu egy csodálatos magyar virágmotívum faragásokkal díszített ISTEN  HAZA  CSALÁD felirattal készült, amely Boros József helyi fafaragómester, a vas elemek pedig Siki József helyi kovácsmester keze munkáját dícsérik.

Magyar Józsefné Ilus megköszönte mindenkinek a segítséget, aki valamit is tett azért, hogy a hely megszülethessen. Az ösküi Árvalány Szabadidős Klub tagjai is fáradságot és szabadidőt nem kímélve dolgoztak több héten keresztül. A helyi általános iskolások is részt vettek pld a kert szépítésében a pedagógusok kíséretében, valamint a Kertbarátkör tagjai, önkormányzati dolgozók, Öskü Község Fejlődéséért Alapítvány, civilek, a Napsugár Óvoda szinte valamennyi dolgozója.

Egy igazi összefogás eredménye, mindekinek köszönet jár, aki valamilyen részt vállalt ebben.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!