Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Óvoda és iskolakezdési támogatás

Közszolgálati hír

A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani.

Tisztelt Szülők!

 

A 2023/2024. óvodai nevelésben résztvevő gyermek jogán egyszeri óvodakezdési támogatást igényelhet Öskü Község Önkormányzatánál az alábbi feltételek megléte esetén:

Óvodakezdési támogatás adható annak a kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 800 %-át. (jelenleg a nettó 228.000.- Ft-ot) A jövedelem számításába beletartozik a munkabér, táppénz, gyes, gyed, gyet, családi pótlék összege is.

Az erről szóló igazolásokat, valamint a nevelési intézmény által kiállított óvodai jogviszony igazolást is csatolni kell. (Az ösküi Napsugár Óvodába járó gyermeknél nem kell az óvodai igazolást csatolni.)

A támogatás megállapítására irányuló kérelem a mellékletekkel együtt 2023. szeptember 30-ig nyújtható be.

A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani. (Kérelem a Hivatalban ügyfélfogadási időben és a helyi óvodában kérhető, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról www.osku.hu)

A támogatás mértéke gyermekenként:10.000.- Ft.


Öskü Község Önkormányzata a 2023/2024. általános iskolai, középfokú, felsőfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató nappali tagozatos tanuló jogán egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az alábbi feltételek megléte esetén:

Iskolakezdési támogatás adható annak a  kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 800 %-át. (jelenleg a nettó 228.000.- Ft-ot) A jövedelem számításába beletartozik a munkabér, táppénz, gyes, gyed, gyet családi pótlék összege is.

Az erről szóló igazolásokat, valamint az oktatási intézmény által kiállított tanulói jogviszony igazolást is csatolni kell.(a Tasner Antal Általános Iskola tanulóinak nem kell jogviszony igazolást csatolni.)

Az iskolakezdési támogatás iránti kérelem a mellékletekkel együtt 2023. szeptember 30-ig nyújtható be.

A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani. (Kérelem a Hivatalban ügyfélfogadási időben és a helyi általános iskola gazdasági irodájában kérhető, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról www.osku.hu)

Az iskolakezdési támogatás mértéke gyermekenként: 10.000.- Ft.

 

Öskü, 2023. augusztus 22.

 

 

                                                                            Öskü Község Önkormányzata

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!