Nincs megjeleníthető tartalom

A böngészési élmény fokozása, valamint a forgalom elemzése érdekében sütiket (cookie) használunk.
A tájékoztatót ide kattintva elérheti: Adatkezelési tájékoztató

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Iskola és Óvodakezdési támogatás

Közszolgálati hír

Öskü Község Önkormányzata egyszeri iskolakezdési és óvodakezdési támogatást biztosít

Tisztelt Szülők!

 

Öskü Község Önkormányzata a 2022/2023. általános iskolai, középfokú, felsőfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató nappali tagozatos tanuló jogán egyszeri iskolakezdési támogatást biztosít az alábbi feltételek megléte esetén:

Iskolakezdési támogatás adható annak a  kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át. (jelenleg a nettó 199.500.- Ft-ot) A jövedelem számításába beletartozik a munkabér, táppénz, gyes, gyed, gyet családi pótlék összege is.

Az erről szóló igazolásokat, valamint az oktatási intézmény által kiállított tanulói jogviszony igazolást is csatolni kell.(a Tasner Antal Általános Iskola tanulóinak nem kell jogviszony igazolást csatolni.)

Az iskolakezdési támogatás iránti kérelem a mellékletekkel együtt 2022. szeptember 30-ig nyújtható be.

A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani. (Kérelem a Hivatalban ügyfélfogadási időben és a helyi általános iskola gazdasági irodájában kérhető, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról www.osku.hu)

Az iskolakezdési támogatás mértéke gyermekenként: 8.000.- Ft.

  

A 2022/2023. óvodai nevelésben résztvevő gyermek jogán egyszeri óvodakezdési támogatást igényelhet Öskü Község Önkormányzatánál az alábbi feltételek megléte esetén:

Óvodakezdési támogatás adható annak a kérelmezőnek, akinek a családjában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 700 %-át. (jelenleg a nettó 199.500.- Ft-ot) A jövedelem számításába beletartozik a munkabér, táppénz, gyes, gyed, gyet, családi pótlék összege is.

Az erről szóló igazolásokat, valamint a nevelési intézmény által kiállított óvodai jogviszony igazolást is csatolni kell. (Az ösküi Napsugár Óvodába járó gyermeknél nem kell az óvodai igazolást csatolni.)

A támogatás megállapítására irányuló kérelem a mellékletekkel együtt 2022. szeptember 30-ig nyújtható be.

A kérelmet formanyomtatványon kell benyújtani. (Kérelem a Hivatalban ügyfélfogadási időben és a helyi óvodában kérhető, valamint letölthető az önkormányzat honlapjáról www.osku.hu)

A támogatás mértéke gyermekenként: 8.000.- Ft.

                                                          

Öskü, 2022. augusztus 23.

 

 

                                                                           Öskü Község Önkormányzata

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!