Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Az ösküi önkormányzat a köznevelés eredményességéért

Közszolgálati hír

Újabb pályázati sikerrel kezdjük az évet!

EFOP 3.3.2

kedvezményezett neve: Öskü Község Önkormányzat

projekt címe: Az ösküi önkormányzat a köznevelés eredményességéért

szerződött támogatás összege: 24 959 106 Ft

támogatás mértéke: 100%

projekt tartalmának bemutatása:

Iskolai tanulók és óvodás gyermekek 1576 fő kompetenciafejlesztése, ismeret- és tudásgyarapítása kulturális intézmények bevonásával a tanórán és óvodai foglalkozáson kívüli tevékenységekkel.

A projekt megvalósításának színterei, melyeket kulturális intézmények valósítanak meg: Szakkörök, foglalkozássorozat, tehetséggondozó,- fejlesztő, felzárkóztató kiscsoport, versenyek, vetélkedők, műhely- és klubfoglalkozás, témanap, témahét, művészeti csoport, kulturális óra, 4-5 napos táborok.

A célok megvalósításának tartalmi elemei a projektben: Kompetenciafejlesztés, ismeret- és tudásgyarapítás, innovatív gondolkodásmód, kreativitás alakítása. A tanulás tanítása: a szövegértő képesség, kreativitás, problémamegoldó gondolkodás. Népi kézműves hagyományaink megismerése, a hagyományok ápolása, értékőrző magatartás. Környezettudatos szemlélet kialakítása, a fenntartható fejlődés elméletének és gyakorlatának megismertetése, élményközpontú iskolai gyakorlatban. Nyitottság, aktivitás, fogékonyság az emberi értékekre, tisztelet, megbecsülés, előítélet mentesség, egészséges életmód.

Az együttműködés a résztvevő 9 köznevelési intézménnyel heti 2 alkalommal személyes megbeszélések, egyeztetések, illetve napi telefon és folyamatos e-mail kapcsolat keretében történt, ebben a munkában részt vett az ösküi önkormányzat is, mint projektgazda.

Foglalkozássorozat: játszó-és táncház, a jeles napokhoz kapcsolódó szokások, dalok, játékok, népzenekarral. Táborok: ökotábor, ahol a gyermek a saját érzékein keresztül tapasztalja meg, amit a szorgalmi időszakban a tankönyvekben látott, tapasztalt. A program lehetőséget ad olyan új tevékenység, szolgáltatás kialakítására, mint a művészeti csoportok, a kulturális órák.

projekt befejezésének dátuma: 2020. szeptember 27.

projekt azonosító száma: EFOP-3.3.2-16-2016-00207

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!