Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Öskü Község Polgárőr Egyesülete

Egyesület

Az Egyesület 2004. novemberében alakult. Jelenleg 31 fővel működik. Nyilvántartási száma 19-02-0002504, az új Ptk. alapján elkészült Alapszabályt a Veszprémi Törvényszék 2017. augusztus 26-án jegyezte be.

 

A szervezet az Országos Polgárőr Szövetség – és a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetsége – tagja. A polgárőr törvénynek megfelelően, több együttműködési megállapodás alapján működik, melyek közül a tevékenységgel kapcsolatosan legfontosabb a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal és a Várpalotai Rendőrkapitánysággal kötött.

Az egyesület célja Öskü község közigazgatási területén a közrend és a közbiztonság védelme, a bűncselekmények csökkentése, a közbiztonság és az állampolgárok gondosságának javítása, a gyermek- és ifjúságvédelem, gyermekek veszélyeztetettségének megelőzéséről való gondoskodás. Ennek érdekében önkéntes tevékenységet kifejtő lakosok, állampolgárok összefogása, rendszeres működésük összehangolása.

A bűnmegelőzési munka mellett karitatív tevékenységet is folytat, melynek keretében a település időseinek eseti szállításában, önkormányzati ajándékcsomagok kézbesítésében, de pl. az árvízkárosultak részére gyűjtésben is közreműködik.

A környékbeli települések polgárőr egyesületeivel szinte napi kapcsolatban állnak, közös feladatellátást vállalnak, valamint közös rendezvényeik is vannak.

Szolgálati gépkocsival rendelkeznek, melynek tulajdonosa a megyei szövetség, az ÖKPE az üzembentartó. Két darab szolgálati kerékpár, éjjellátó készülék, rádiók is vannak az egyesület tulajdonában, a tagok egyenruházattal ellátottak.

 

Az egyesület vezetője: Leiner Norbert (tel: +3630/251-90-40). Vezetőségi tagok: Iváncza Imre elnök-helyettes, Németh Ferenc titkár.

Székhelyük: 8191 Öskü, Szabadság tér 1.

email: [email protected]

A bélyegkép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!