Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

SUMO EB beszámoló

Sporthír

MAGYAR VÁLOGATOTTAK lettek!

Csapatunknak a csütörtöki nappal kezdődött a hivatalos verseny, igaz, akkor még csak a kilókkal. Mindkét versenyzőnknek fogyasztania kellett, hogy magabiztosan állhassanak a mérlegre. 
Márkus Rolinak az utolsó tíz napban másfél kilótól kellett megszabadulnia, amelyet megnyugtatóan le is adott. Csendes Bálint azonban a nyári felkészülések után közel öt kilóval nyomott többet a kívánatosnál, amely azért okozott némi fejfájást, hiszen Bálint már így is nagyon "szálkás", nem volt honnan fogynia.
A csütörtöki mérés után azonban megnyugodhattunk, mindkettejük pontosan hozta a súlyát! A mérés után 10 perccel már falták a fiúk a rántott szeletet és a palacsintát, hogy mihamarabb feltöltsék az energia raktárakat.
Pénteken az érkezésnél szembesültünk a ténnyel, hogy mindketten nehéz sorsolást és egyenes kieséses táblát kaptak.
Bálint lengyel, orosz, észt és ukrán versenyzőket kapott az ágára, míg Roli lengyel, orosz, észt és német versenyzőket. Bálint első körben a lengyel versenyzővel küzdött, aki ki tudta léptetni a körből. A következő fordulóban a lengyel az orosszal akadt össze, akitől kikapott, így Bálint sem küzdhetett tovább, a 10. helyen végzett. 

Roli az első körben a Lengyel ellen kicsit bealudt, majd a második körben az orosz ellen ment és egy akció közben lesérült, így a kilencedik helyen zárta az EB-t.
Mindent elárul, ha látjuk a végeredményeket: Bálint esetében első lett az ukrán, második az orosz és harmadik a lengyel versenyző lett, míg Roli esetében első a lengyel, majd a német és az észt versenyző, tehát újoncként mindkettejük nagyon nehéz sorsolást kapott.
Bár mindkét versenyzőnk esetében igaz, hogy ha a másik ágra kerül, sokkal könnyebb dolga lett volna, vagy, ha csak egy-két emberrel kevesebben vannak a súlycsoportjukban, akkor nem egyenes kieséses, hanem körmérkőzéses rendszerben küzdhettek volna, de semmi szükség a mentegetésükre, hiszen mindketten megtették azt, amire ezen a napon lehetőségük volt és ez most erre volt elég.

Ne felejtsük el, hogy csak februárban kezdtek el edzésre járni és heti két edzéssel elérték azt, amire mások egy életen keresztül sem képesek: MAGYAR VÁLOGATOTTAK lettek!
Büszke vagyok mindkét tanítványomra és biztos vagyok benne, hogy ha megfelelő szorgalommal, hittel és alázattal végzik az edzésmunkájukat, akkor rövidesen ott lesznek a nemzetközi versenyeken a legjobbak között!
Példájuk legyen minta az őket követő fiatalok számára. Gratulálok mindkettejüknek és további felkészülésükhöz sok erőt, kitartást, szorgalmat és sérülésmentes edzéseket és versenyzést kívánok!


Janku Ferenc
Centrum SE

 

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!