Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Pályázati felhívás civil szervezeteknek

Populáris hír

Cím

Civil szervezetek közösségépítő tevékenységét erősítő beruházások, programok támogatása

HELYI FELHÍVÁS

A helyi felhívás címe: Civil szervezetek közösségépítő tevékenységét erősítő beruházások, programok támogatása

A helyi felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-7-3-17

"Magyarország Kormányának felhívása a(z) a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület térségében működő civil szervezetek támogatása: a(z) a közösségépítés, a helyi szintű együttműködések, fejlesztések, tudásátadás megvalósítása érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a helyi közösségek fejlesztését. A közösségfejlesztés támogatására egyre nagyobb szükség van Magyarországon, mert gyengék a közösségi összetartozás szálai, illetve az önszerveződő közösségek (legyen szó akár civil szervezet, akár egyház által kezdeményezett szerveződésről), viszont egy sor társadalmi problémát tudnak a kormányzatnál hatékonyabban megoldani, ezáltal javítva a helyi életminőséget is. A közösségfejlesztési munka eredménye nemcsak az adott közösségre hat, hanem közvetve a közjót is gyarapítja, kitüntetett szerepe van a társadalmi konfliktusok megoldásában, így a társadalmi kohézió és a társadalmi együttműködés biztos alapja. A közösségi élet kibontakozását a szervező munka és a megfelelő közösségi helyszínek egyaránt segíthetik (a kulturális intézmények és más közösségi terek ennek fontos bázisai lehetnek).

A cél elérését a Kormány a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület térségében működő civil szervezetek együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a Helyi Akciócsoport(a továbbiakban: HACS) által támogatni javasolt, a helyi felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 350000 - 1000000 forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 0 %-ának megfelelő, maximum 0 Ft összegű támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtók az együttműködés keretében vállalják 1 , hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a közösségek megerősítéséhez az öntudatos, egészséges és egységes vidék kialakításához a helyi identitás erősítése céljának eléréséhez;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet."

A dokumentum megtekinthető és letölthető lentebb!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!