Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Közszolgálati hír

Hivatkozás

Cím

Közös ügy a közterületek a magáningatlanok és környezetének tisztántartása.

Az önkormányzat és a lakosság közös ügye településünk, a közterületek és a magáningatlanok környezetének tisztántartása. Különösen parlagfűszezonban fontos a rendszeres kaszálás, fűnyírás közterületeinken és az ingatlanok előtti területeken.

Az önkormányzat a kapacitásihoz mérten igyekszik a feladat maradéktalan végrehajtásában, de ehhez a lakosság és az ingatlantulajdonosok közreműködése elengedhetetlen.

Felhívom a lakosság és az érintett ingatlantulajdonosok figyelmét az „1/1986. (II. 21.) ÉVM-EüM együttes rendelet a köztisztasággal és a települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenységekről” vonatkozó rendelkezéseire.
A vonatkozó rendelkezés ITT!

6. § (1) Ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik, a tulajdonos köteles gondoskodni

  • a) az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület);
  • b) a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai, továbbá
  • c) tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítésére és körüljárására szolgáló terület tisztán tartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról.

 

Kérem a tisztelt lakosságot, legyen partner településünk köztisztaságának fenntartásában a jövőben is.

 

Ángyán Tamás
polgármester

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!