Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Frissítve! Március 15-i megemlékezés

Program

Kezdés: 2018. 03. 15.

Időpontok

Kezdés: 2018. 03. 15. 11:00

Magyarország szabadságát ünnepeltük Öskün, 2018. március 15-én

"Tisztelt Ünneplő Közönség!

Nincs még egy olyan nemzet a világon, akinek ilyen erős lenne a szabadság és a függetlenség iránti vágya, mint a magyarnak. Nincs még egy olyan nép, aki ha veszélyben érzi magát, ha el akarják venni a szabadságát, összefog, összetart és minden körülmények között megvédi hazáját, határon innen és határon túl.
Legyen példa előttünk 1848. március 15-e szellemisége. Az elnyomás megszüntetése, az idegen kézben tartott ország megszabadítása, a magyarok sorsának saját kézbe vételének vágya, igazi értékeket mutatott fel akkor, és mutat irányt ma is nekünk.
Ne feledjük soha. A magyar nemzetet folyamatosan tépázták a történelem viharai, a tatártól a törökön át a világháborúk szörnyűségéig, Trianon és a nemzetszétszakítás, az 56-os megtorlások, és a jelen globális fenyegetései.
1000 év történelme, 1848 170 éves emlékezete bebizonyította, hogy ez az ország, ez a nemzet mindig kiállja a viharokat, példát mutat más népeknek, és a szabadságot emelt fővel hirdeti minden körülmények között.
Legyünk büszkék történelmünkre, legyünk büszkék hőseinkre, hazafiainkra. Legyünk büszkék az itthoniakra és a határon túl rekedtekre. Ne hagyjuk, hogy a jelen hazugságai besározzák a magyar évszázadok emlékeit. És sose hagyjuk, hogy mások mondják meg nekünk, mi mit is szeretnénk ebben a csodás országban.
1848 hősei ma is tanítanak hazaszeretetről, a magyar nép iránti feltétlen szeretetről, a magyar nemzet jövője iránti elhivatottságukról. Emlékezzünk meg róluk minden évben, tanítsuk meg üzenetüket gyermekeinknek. Csak így vihetjük tovább ezt az örökséget. Csak így őrizhetjük meg az általuk kivívott szabadságot, függetlenséget, önrendelkezést még legalább 1000 évig.
Éljen Magyarország!"

Ángyán Tamás
polgármester

 

Előzmény:

 

 

Öskü Község Önkormányzata
tisztelettel meghívja Önt és családját
2018. március 15-én 11:00 órai kezdettel
a művelődési Házba
az
1848/49-es
Forradalom és Szabadságharc
Tiszteletére rendezett ünnepélyre.

Ünnepi beszédet mond Ángyán Tamás polgármester
A Forrás Népdalkör és Hajnal Citera Együttes előadása
Tasner Antal Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora
Tiszteletadás, koszorúzás a Szabadságharc téri emlékműnél
 

Mindenkit szeretettel várunk, hogy közösen hajtsunk fejet történelmi hőseink előtt!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!