Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

„Életnagyságú Betlehemünkkel” címmel várjuk a fotóitokat!

Populáris hír

E-mail

Várjuk a Betlehemnél készült fotókat, amely Önöket/Titeket  örökített meg az előterében. Feltöltjük a "Ti küldtétek" albumba.

Az ünnepek ünnepének tartotta Assisi Szent Ferenc a Megváltó születésének ünnepét. Az ő nevéhez fűződik a betlehemállítás szokása, amely világszerte elterjedt. Az első betlehem-állítás történetét Celanói Tamástól tudjuk.
Szent Ferenc az itáliai Greccióban 1223-ban megkérte egy barátját, hogy rendezzen be egy barlangot, készítsen jászolt, hozzon szalmát, szamarat és ökröt, értesítse a pásztorokat, és így „alkalmi színészekkel” felelevenítették a szent éjszaka eseményeit. A betlehem-állítás lényege az egykori események átélése, amely hozzásegíti az embereket, hogy saját szívükben is elkészítsék a jászolt, amelybe minden karácsonykor beleszülethet az isteni Kisded, aki hajléktalanul, nincstelenül jött a világra, magára véve minden emberi fájdalmat, nélkülözést, vagyis egy lett velünk e szent éjszakán.

A Betlehem ékesítse településünket ebben a meghitt időszakban. Sétáljunk ki néha és álljunk meg egy percre előtte.
Kívánunk mindenkinek békés ünnepre hangolódást!

Szívesen fogadjuk a Betlehemnél készült fotókat,
amely Önöket/Titeket  örökített meg az előterében. Feltöltjük a "Ti küldtétek" albumba.

A fotókat a [email protected] email címre várjuk! 

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!