Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Az áramszünet alatti aggregátor használat veszélyei!

Populáris hír

Telefon

Felhívjuk figyelmüket, hogy a balesetek megelőzése érdekében az aggregátor telepítésének szándékát minden esetben előzetesen be kell jelenteni!

Életünk során egyre több elektromossággal működő berendezést használunk saját kényelmünk, vagy éppen biztonságunk érdekében. Ezen eszközök használata megkönnyíti mindennapjainkat, ugyanakkor egy-egy áramszünet esetén láthatóvá válik, milyen erősen függünk a hétköznapokban az elektromos áramtól.

Akár közcélú hálózatokon végzett tervszerű munkák miatt, akár a véletlenszerűen bekövetkező hibákból eredő áramszünet olykor kellemetlenséget okozhat.

Ennek áthidalását egyre több fogyasztó az üzletekben elérhető áron megvásárolható aggregátorokkal igyekszik megoldani. Azonban ezeknek az aggregátoroknak a használata komoly veszélyforrást jelenthet a közcélú hálózaton munkát végző szakszemélyzet számára. A belső fogyasztói hálózatra kapcsolt aggregátor áramot táplálhat vissza a feszültségmentesített hálózatszakaszba, melynek következtében az azon munkát végző szakembert halálos áramütés érheti. 

A balesetek elkerülése érdekében az aggregátorok csak azután csatlakoztathatók a közcélú hálózattal kapcsolatban lévő belső fogyasztói hálózathoz, ha a megfelelő műszaki-védelmi intézkedések megtörténtek. Ennek hiányában a csatlakoztatás még ideiglenes jelleggel sem megengedett. 

Az áramszünetre érzékeny fogyasztóinknál javasoljuk, hogy – felkészülve az esetleges tervezett/nem tervezett áramszünetekre – a szabványos és engedélyezett aggregátoros csatlakozási pont kialakítását időben kezdjék el.
A belső fogyasztói hálózatra való csatlakozás és leválasztás műszaki feltételeit hatósági szabályozás alapján az E.ON írja elő, amely magában foglalja üzemviteli megállapodás megkötésének szükségességét is.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a balesetek megelőzése érdekében az aggregátor telepítésének szándékát minden esetben előzetesen be kell jelenteni!

Kérünk minden hálózat-felhasználót, hogy csak a szabályok betartásával üzemeltesse az aggregátorát!  Biztonsági okokból ezúton hívjuk fel figyelmüket arra is, hogy ha a munkálatokat a jelzett időpont előtt befejezzük, a hálózatot előzetes értesítés nélkül visszakapcsoljuk.

Veszprémi Hálózati Régió: Veszprém Mártírok út 9. Tel: 88/591-210

E.ON Hungária Zrt.

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!