Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Mikrovállalkozások tudásátadási program

Közszolgálati hír

A program célja a vállalkozások piaci esélyeinek növelése, a munkahelyi körülmények javítása, a munkavégzést megkönnyítő intézkedések.

Mikrovállalkozások tudásátadási programmal összekapcsolt kisléptékű fejlesztése.

Magyarország Kormányának felhívása a(z) a Bakony és Balaton KKKE illetékességi területén működő mikrovállalkozásnak minősülő szervezetek támogatása: a(z) a vállalkozások piaci esélyeinek növelése, a munkahelyi körülmények javítása, a munkavégzést megkönnyítő intézkedések, a technológiai színvonal emelése és az ügyfél elégedettséget növelő intézkedések megvalósítása érdekében.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a a gazdaság mikroszintjének erősítését, a vidéki mikrovállalkozások fejlesztését. A cél elérését a Kormány a Bakony és Balaton KKKE illetékességi területén működő mikrovállalkozásnak minősülő szervezetek együttműködésével tervezi megvalósítani jelen felhívásban foglalt feltételek mentén.

Az együttműködés keretében a Kormány vállalja, hogy:

  • a HACS által támogatni javasolt, a helyi felhívás feltételeinek megfelelő projekteket a projektre megítélt 4000000 - 7000000 forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig;
  • a támogatási előleggel kapcsolatos feltételeknek megfelelő támogatott projekteknek a megítélt támogatás elszámolható költségei legfeljebb 50 %-ának megfelelő, maximum 3500000 Ft összegű támogatási előleget biztosít.

A támogatási kérelmet benyújtók az együttműködés keretében vállalják 1 , hogy:

  • projektjük megvalósításával hozzájárulnak a - Helyi gazdasági szereplők piaci esélyeinek erősítése, termékek és szolgáltatások piacra jutásának segítése, piaci pozíciójuk megerősítése - és a - Közösségi gazdaságfejlesztési együttműködések erősítése - céljának eléréséhez;
  • a kapott támogatáson felül önerőből finanszírozzák a projektet.

A felhívás indokoltsága és célja

A Partnerségi megállapodásban megfogalmazottak alapján: cél a gazdaság mikroszintjének fejlesztése, a vidéki vállalkozások versenyképességének támogatása. A térség gazdasági életében a mikrovállalkozások jelenléte a meghatározó, erősségünk az aktív vállalkozói jelenlét, valamint a megkezdett - Érték és minőség - közösségi marketing együttműködési program. A tudásátadással bővített komplex vállalkozásfejlesztési program a vállalkozások piaci esélyeinek erősítését kívánja segíteni. Ehhez a vállalkozói tudástár szélesítése, tervezett marketing és egyéb az ügyfél elégedettséget szolgáló beruházások járulhatnak hozzá.

HACS HFS SWOT analízis:

(E1) Kialakult közösségi együttműködés: bevezetett közösségi és hálózati programok.
(E5) Aktív vállalkozói jelenlét.
(L1) Helyi termék előállítás támogatottsága jelentős a 2014-2020-as programozási időszakban, (L2) LEADER gazdaságfejlesztési forrás a szolgáltató szektor mikrovállalkozásai számára.
(L9) Tudatos fogyasztói magatartás egyre szélesebb körben való megjelenése. Az együttműködési program segítségével a SWOT (GY3)csökkenthető:

Gyenge marketing:

a. nincs a településeket megkülönböztető imázs, egyéni településkarakter,
b. marketingszemlélet hiánya (mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá).
c. sablonos turisztikai gondolkodás (szétaprózódott TDM)

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!