Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

EDWARD Nap

Közszolgálati hír

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2017-ben is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain.

Az európai közlekedési rendőrségi hálózat (TISPOL) 2017-ben is meghirdette az EDWARD Napot. Az Európai Bizottság által is támogatott kezdeményezés célja, hogy szeptember 21-én senki ne veszítse életét Európa közútjain. Az „EDWARD” mozaikszó, az European Day Without a Road Death (Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül) szavak kezdőbetűiből tevődik össze.

Az EDWARD Nap európai kezdeményezéshez a mai naptól egészen 2017. szeptember 21-ig lehetősége van bárkinek csatlakozni, és fogadalmat tenni annak érdekében, hogy egyetlen ember se veszítse életét a közutakon ezen a napon!

A fogadalomtétel során az érintett ígéretet, szándéknyilatkozatot tehet arra vonatkozóan, hogy:

– emlékezteti családtagjait, barátait és kollégáit arra, hogy különösen óvatosan közlekedjenek az utakon,
– figyelmének központjába állítja a biztonságot,
– olyan biztonságosan vezet, amennyire csak lehet, akár a gépjármű, motorkerékpár, vagy kerékpár kormánya mögött ül,
– különös figyelmességet és óvatosságot tanúsít, amennyiben közlekedése során gyalogossal, kerékpárossal, gyermekekkel, idősekkel, vagy lovasokkal találkozik,
– olyan sebességgel közlekedik, mely a jogszabályi előírásoknak és a biztonságosság követelményeinek egyaránt megfelel,
– elvégzi a gumiabroncsok megfelelő biztonsági ellenőrzését,
– fokozott figyelemmel vezet, amennyiben iskola mellett, vagy olyan hely közelében halad el, ahol sok gyermek található,
– soha nem vezet szeszes ital fogyasztását követően és vezetése előtt nem szed kábítószert/gyógyszert, mely befolyásolhatják a biztonságos közlekedést,
– mindig használja a biztonsági övét és biztosítja azt, hogy a vele utazók is mindannyian védetten utazzanak,
– olyan körültekintően vezet, amennyire csak lehetséges és megtartja a biztonságos követési távolságot,
– nem engedi, hogy a járműből, illetve a környezetből érkező ingerek, valamint saját gondolatai elvonják a figyelmét a vezetéstől
– nem használ mobil telefont vezetés közben,
– utasai felé jó példát mutatva nyugodtan és biztonságosan vezet.

A programhoz való önkéntes regisztrálásra, és ez egyéni csatlakozásra a roadsafetydays.eu honlapon nyílik lehetőség.

A TISPOL a https://projectedward.eu/pledge/ internetes felületen egy fogadalmat is elérhetővé tett (Pledge), mely aláírására bárkinek lehetősége van, aki a program céljaival egyetért, és saját magatartásával kíván hozzájárulni a közúti áldozatoktól mentes nap megvalósulásához. 

A csatlakozás gyors és egyszerű, melyet követően mindenki le is töltheti és ki is nyomtathatja saját fogadalmát és azt a dolgozószobájába, munkahelységbe, vagy bármely más helyre kifüggesztheti. A kinyomtatott fogadalom egyrészt jelzi az érintett önkéntes csatlakozását e nemes célhoz, kifejezi szándékát a közúti közlekedésbiztonság javítása iránt, továbbá megismerteti közvetlen környezetét (barátai, családtagjai, hozzátartozói, ismerősei, munkatársai körét) az EDWARD projekt lényegével, célkitűzéseivel.

A TISPOL az EDWARD Napot megelőző időszakban azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó - akár csak néhány percig is - gondolkodjon el azokkal a kockázatokkal kapcsolatban, amelyekkel a közúti közlekedése során szembesül, továbbá gondolja át, hogy az ő magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

A TISPOL arra kér mindenkit - legyen szó nemzeti kormányokról, állami szervezetről, privát szervezetről, intézményről, iskoláról, főiskoláról, egyetemről, vagy magánszemélyekről, mint egyéni közúthasználókról, akiket érint és érdekel a közúti biztonság nemes ügye - hogy csatlakozzon hozzájuk, tegyen fogadalmat, és ezáltal - valamint felelős közlekedési magatartás tanúsításával - támogassa az EDWARD projektet.

A TISPOL együttműködők százezreivel kívánja megvalósítani, hogy 2017. szeptember 21-én valóban egyetlen tragédia se következzen be az európai utakon.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is javasolja, hogy csatlakozzon Ön is az EDWARD projekthez és idén szeptember 21-én legyen aktív részese annak, hogy aznap valóban mindenki biztonságban érje el az úti célját.

A kép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!