Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Polgármesteri beszámoló

Közszolgálati hír

Az elmúlt időszak eseményei és legfontosabb feladatai az önkormányzatnál.

Tisztelt Lakosság!
Az elmúlt időszak eseményeinek összefoglalóját szeretném megosztani Önökkel. 

 A Magyar Villamos Művekkel újabb megállapodást kötöttünk, így ősztől 2 napelempark beruházási, kivitelezési munkái kezdődnek meg Öskün, összesen 1 MW teljesítményű napelempark kerül kialakításra.

 A TOP pályázati kiírások 2. ütemébe ismételten benyújtottuk az Ipari Zóna kialakításának pályázatát, a közel 8 hektárnyi terület teljes közművesítése mellet a területen egy kisebb vállalkozások számára telephelyet biztosító inkubátorház kialakítása is megtörténhet, amennyiben támogatást kap az elképzelésünk.

Az önkormányzati főzőkonyha belső felújítása felújítása lezajlott és az önkormányzat saját forrásból biztosította egy új vizesblokk kialakítását.

A temetőben újabb vízvételi helyeket alakítottunk ki a bejáratoknál.

 A Tasner Antal Általános Iskola és az Önkormányzat épületének teljes energetikai felújításának előkészítő munkálatai lezajlottak, a kivitelezés augusztus végén elkezdődhet.

A sportpálya fejlesztésének újabb szakaszát zártuk le, strandpályák kialakításával és öltöző, valamint szaniterkonténerek telepítésével.

A Hajmáskérrel közösen nyújtottunk be egy Hajmáskér - Öskü közötti kerékpársáv kialakítására vonatkozó pályázatot, amely sikere esetén Veszprém biztonságosabban lesz megközelíthető kerékpárral, valamint kerékpáros pihenő is kialakításra kerülhet a településen.

Várpalotával közösen pályázatot nyújtottunk be "Nők a családban és a munkahelyen" címmel. A pályázat megvalósítása során Női Információs és Szolgáltató Központot kívánunk létrehozni Várpalotán. Célunk egy olyan térségi munkaerő-piaci állapot kialakítása, amely a helyi megoldásokra és együttműködésekre alapozva megkönnyíti az atipikus munkavállalást és a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetű nők munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérését. E célok elérése által javulhat a nők munkaerő-piaci helyzete mellett fenntartható módon a családok anyagi helyzete (kétkeresős modell), illetve a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése is.

Június 23-24-én tartottuk a faluközösségünk hagyományos saját ünnepét, az Ösbő Vezér Napokat. Minden itt élőt, elszármazottat, családtagot, barátot és vendéget fogadtunk a sok műfajú programra. A pénteki nap az emlékezés és megnyitó napja volt. Szép számmal megjelentek a meghívott 50-60 éve végzett diákok és tanáraik. Kellemes hangulatú beszélgetések folytak a rég nem látott "pajtások" közt. A szombati nap már jóval intenzívebben szólt a mókáról, kacagásról, megmérettetésről, gasztronómiáról, fellépők is szórakoztatták a közönséget, akik a rekkenő hőség ellenére kitartóan sorakoztak a színpad előtt. A napot az utcabál zárta mindenki legnagyobb megelégedésére. Az égiek nem voltak kegyesek a harmadik napon, hisz viharokat küldtek a településre. A fáradt résztvevők mindenáron nem szerettek volna dacolni az időjárással, így a település vezetősége úgy döntött, hogy elnapolja a sport jegyében megszervezett napot. Mindent összevetve sikeresen zárult a 2017. évi program, amely Öskü legrangosabb, legnagyobb hagyományőrző rendezvénye évről évre.

Rendhagyó volt az idei augusztus 19-i programunk is, igyekeztünk tovább színesíteni, gazdagítani eddigi hagyományainkat.  Koszorúzással kezdődött  az esemény a Szabadság-téri emlékparkban , majd legfőképpen helyi érdekeltségű fellépőkkel működött a színpad az Ösbő Vezér Emlékparkban. A vallási képviselők, felszentelték, megáldották az új kenyeret. A rendezvényünket megtisztelték más Önkormányzatok képviseletei is. A helyiek és a környékbeli kertbaráti körök, az óvodásaink és kreatív csoportjaink kiállításait járhattuk körbe a sátrak alatt. Mindeközben zsíros kenyér, limonádé, borkóstoló, virslis-szalonnás vacsora állt a rendelkezésre ingyenesen. A gyermekek, berendezett népi játszótéren tölthették el idejüket. Az esemény fénypontját a tűzijáték adta.

Bízunk benne, hogy mindenki kellemesen érezte magát programjainkon, és nagyszerű emlékekkel tért haza.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik megtiszteltek minket a jelenlétükkel színvonalasabbá tették ezeket a napokat.
Továbbá köszönjük még azoknak az áldozatos munkáját, akik a szervezésekben és a lebonyolításokban segítő jobbjukat nyújtották.

Jelenleg a szüreti felvonulásra készülődünk, mellyel kapcsolatban hamarosan tájékoztatjuk a lakosságot.

Köszönöm, hogy végigolvasták az összefoglalómat.
Mindenkinek kellemes napokat kívánok, vigyázzanak magukra, egymásra.

Ángyán Tamás
polgármester

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!