Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Rólunk írta a BakonyiHírek

Populáris hír

Öskün is felvette már köpenyét a nyár, lassan búcsút int elindul, de néha azért meg-megáll.Tartalmas szombat délután Öskün a nyárbúcsúztatón.

Öskün is felvette már köpenyét a nyár, lassan búcsút int elindul, de néha azért meg-megáll.

Az államalapító Szent István király emlékére, nemzeti ünnepünk alkalmával, koszorúzással kezdődött  a Szabadság-téri emlékparkban az idei nyárbúcsúztató rendezvény Öskün. Az ösküiek számára egy másik ünnepet is jelent, Öskü megalapításának ünnepét. Ünneplőbe öltözve, feldíszítve szívüket tisztelegtek az ősök előtt. A várpalotai Attila Harcosai Barantások díszsorfallal és a koszorú majd zászlók felvezetésével működtek közre ezen a szép napon.

Az elmúlt közel 10 évszázadban Öskü földjén mindig szívesen látták azokat, akik jó szándékkal érkeztek, szorgalmasan végezték a dolgukat, tenni tudtak és tenni akartak a közösségért. Így volt ez évszázadokkal ezelőtt és így van ez ma is. Öskü befogad és megtart. Öskü befogadja az idelátogatót, a jószándékkal segítőket és befogadja azokat is, akik itt képzelik el jövőbeli boldogulásukat, családjuk jövőjét. Öskü megtartja az itt élőket, az életüket itt leélő embereket, és megtartja az idelátogatók lelkét is, hisz aki egyszer ezen a csodálatos környéken járt már, annak lelke mindig visszavágyik ide, hozzánk, közösségünkbe.
Nekünk csak egy dolgunk lehet. Segíteni az itt élőket, a baráti szándékkal érkezőket, megteremteni boldogulásuk alapjait, legyenek ők gyermekek, fiatal családalapítók, vagy a munkával töltött élet után nyugalomra, pihenésre és egészségre vágyó idősebb korosztály tagja. Azon fáradozunk, azon munkálkodunk a hét minden napján, hogy boldog, jóérzésű emberekkel találkozhassunk az utcán, akik napi gondjainak megoldásán odafigyeléssel, jó szóval, vagy akár nagyobb léptékű fejlesztésekkel tudunk közösen segíteni. – fogalmazta meg Ángyán Tamás polgármester az ünnepi köszöntőjében.

A rendezvényen tiszteletét tette, a veszprémi régióban igazi lokálpatriótaként is ismert Ovádi Péter, Veszprém Város Önkormányzatának Képviselője, aki megható ünnepi beszédet mondott a résztvevőknek.

A megáldásra, szentelésre szánt ünnepi új kenyér készítését, a polgármester Úr virággal, emléklappal köszönte meg a falu egyik tevékeny lakójának és lelkes segítőjének
Kun Lászlóné Éva néninek.

A vallási képviselők Hamza Kinga Dalma- evangélikus lekész, Halmágyi Zoltán- római-katolikus plébános és Bikádi László Károly- református lelkész felszentelték, megáldották az új kenyeret és lelkes szavakkal köszöntötték a jelenlévőket.

Az eseményre ellátogatott a szomszédos település polgármestere Kaptur József is Sólyról, aki egy alapítvány képviseletében, ajándékkal kedveskedett a gyermekeknek.

A helyi érdekeltségű Forrás Népdalkör és Hajnal Citera Együttes majd a  Néptáncosok  színvonalas műsorral szórakoztattak mindenkit. Mindeközben zsíros kenyér, limonádé, borkóstoló, virslis-szalonnás vacsora állt a rendelkezésre ingyenesen. A gyermekek, berendezett népi játszótéren múlathatták az időt vidáman. Miközben a felnőttek érdekes, színes standokat látogathattak, amiket a kertbaráti körök töltöttek fel kiállításra szánt terményekkel. A hétköznapokban Magyar Józsefné vezetésével megtartott kézműves foglalkozások alkotásait is kiállították a sátrak alá. A helyi Napsugár Óvoda szülői közössége, az általuk készített kézműves csodák kiállításával jelentek meg. A színpadi produkciók részét képezte még egy nagyszerű szórakoztató musical dalcsokor, Szücs Réka és Zádori Szilárd előadásában

Az eseménynek otthont adó Ősbő Vezér Emlékparkban, annak csendesen csordogáló patakjába, mindenki egy-egy kelkáposztalevélre tett mécsest engedhetett útjára. Az égő fáklyákkal kirakott patak, és a békésen összegyűlt emberek igazán szívmelengető látványt nyújtottak. Láttuk ezt mi, nem ösküi szemmel is, de mégis-mégis érezhetjük szívünk egy kis csücskében az odatartozást a vendégszeretetük által.

A napot egy káprázatos tűzijáték koronázta meg, a Teremtő jóságos volt a résztvevőkhöz, mert az időjárás megfelelő volt az élményekben gazdag nap befejezéséhez.

Amint azt saját szemünkkel láthattuk, közösségi összefogással perceken belül rendet tettek, és tető alá menekítették a holmikat a közeledő zivatar elől.
Az eseményről a fotókat, a lap alján lévő galériában találhatják, valamint az eseményt jelző adatlapon erre a linkre kattintva.


Érdemes visszalátogatni, mert az Útirány.hu stábja végigkövette az eseményeket, aminek végeredményeképpen kedves kisfilmben örökítik meg a pillanatokat és a résztvevők gondolatait. Természetesen amint elkészül a kisfilm, azt közzétesszük. 

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!