Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Lakossági felhívás - Táblavadász akció

Hatósági hír

E-mail

A Várpalotai Rendőrkapitányág „Táblavadász” közlekedési akciót hirdet.

Gyalogosan, vagy járművel közlekedve a környezetünkben számos olyan helyzettel találkozhatnak, amikor a közlekedés rendjét meghatározó jelzőtáblák a megítélés alapján nem megfelelőek.
A Várpalotai Rendőrkapitányág „Táblavadász” közlekedési akciót hirdet a tavaszi hónapokban a járás településein, melynek lényege, hogy a figyelmes sofőrök segítségével kerüljenek ki a forgalomból azok a táblák, amelyek értelmüket vesztették. Észrevételeikkel segítenek felderíteni a megrongálódott, a „kint maradt” és a kopott táblákat is.

A problémák kezelése – hatóságnak és közlekedőknek – közös érdeke, ugyanis az egyes utaknak más-más szerv a kezelője, és ezen szerveknek kell gondoskodniuk arról, hogy közútjaink biztonságos közlekedésre alkalmasak legyenek.

A napi közlekedés során észlelt, úgynevezett „kint maradt táblák”-ra, a megrongálódott, felismerhetetlenül kopott jelzőtáblákra, a közlekedési biztonságát veszélyeztető forgalmi helyzetekre, területekre, a növényzet által takart közúti jelzésekre vonatkozó észrevételeiket - esetlegesen fényképpel dokumentálva - beazonosítható pontos helyszín megjelölésével 2017. április 30-ig a [email protected], vagy az [email protected] címre szíveskedjen megküldeni.

A kapitányság a társszervekkel együttműködve valamennyi bejelentést megvizsgálja, és szükség esetén javaslatot tesz a táblák módosítására, kihelyezésére vagy eltávolítására. A beküldők közül havonta egy főt kisorsol a rendőrség, aki ajándékcsomagot kap ajándékba.
A Várpalotai Rendőrkapitányság a balesetek számának csökkentéséhez, a biztonságosabb közlekedési környezet kialakításához a kampánnyal is igyekszik hozzájárulni.

A kép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!