Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

A lakosságszám alakulása

Közszolgálati hír

Cím

A 2016-os esztendő áttörést jelentett demográfiai szempontból..

A település számára pozitív folyamatok indultak be a lakosságszám alakulására vonatkozóan. Néhány évvel ezelőtt az önkormányzat Öskü fejlődésének központi célkitűzéseként a település megtartóerejének növelését határozta meg. A 2014-2019-es Gazdasági Programunk szintén tartalmazza ezt a célkitűzést, és úgy látszik, hogy mind a globális gazdasági folyamatok, mind az elmúlt években meghozott helyi intézkedések a település lakosságszámát növelték, Öskü megtartóereje növekedni látszik.


A 2011. január – 2015. december közötti időszakban stagnálás, kismértékű, de folyamatos csökkenést mutatott a lakosságszám, ebben a 6 évben összességében 1,7%-kal csökkent 2011-hez képest. A 2016-os esztendő áttörést jelentett demográfiai szempontból. Egyre több fiatal család keresi a városhoz közeli, vidéki környezetet, ahol kiváló a közbiztonsági helyzet, a munkába járás infrastrukturális feltételei az átlagosnál sokkal jobbak. Öskü intézményrendszere szintén kedvez a gyermeküket itt nevelő családoknak. Szociális intézkedéseink is arra vezethetnek, hogy egyre többen keresik településünket, egyre többen választják otthonukként, akár fiatalok, akár a pihenésre vágyó idősebb korosztályra gondolunk.1 év alatt 123 fővel nőtt a lakosságszám, ami az előző évhez képest 5,4%-os növekedés, még a 2011-es adatot is meghaladja 3,7%-kal.

Bízunk benne, hogy a kedvező folyamat, fejlesztéseink, lehetőségeink hatékony kihasználásával tovább folytatódik az elkövetkező években is.

Ángyán Tamás
polgármester

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!