Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Egészséges, harmónikus stresszmentes élet!

Közszolgálati hír

Öskü- A diéták, fogyókúrák sokszor ártalmat okozhatnak, míg az egészséges étrend orvosi szakvélemény eredményekre épül, és korlátokat nem ismerő.

Először szervezett egészségnapot az Öskü Község Fejlődéséért Alapítvány. Régi elhatározás volt, hogy leszervezzék a programot, de csak mostanra sikerült konstrulálni az anyagi hátteret – informált Magyar Józsefné az alapítvány alelnöke.
Együttműködtek a civilekket, a Vöröskereszt helyi szervezetével, és az önkormányzat is segédkezett a szervezésben. Az egészségnapon ingyenes vércukorszint, és csontsűrűség mérés, de kipróbálhatták az érterápiás vizsgálatot is az érdeklődők.

Helyi kistermelők házi készítésű szörpökkel, lekvárokkal, finomságokkal is készültek az érdeklődők felé, és az ételkülönlegességek sem hiányoztak az asztalról. Ivanics Liliána sütőtökös fasírttal, házi készítésű gluténmentes kenyérrel és süteménnyel kedveskedett. László Ágnes paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártással (ajvár), vörösherecsírákkal és búzacsíra pástétommal ízesített falatokkal várta a helyieket. A vöröshere az összes nyomelemet tartalmazza, amire szüksége van a szervezetnek. Elsősorban ezért javasolt ízületi és reumás bántalmak csillapítására. A búzacsíra elősegíti a vércukor szinten tartását, gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhetően. A szervezők a fiatalabb korosztályra is gondoltak. A néptánctól a zumbáig, temérdek lehetőség volt a mozgásra. A hangulat tetőzött amikor a mosoly fakasztó Kanga bemutató vette célba a tornához való nyilt teret.

Populáris egészséges életmódról szóló előadásokat főleg az idősebb korosztály hallgatta nagy érdeklődő figyelemmel. Nyikos Ráhel dietetikus javaslataival élve, minél több friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk, az olcsó termékekből ne együnk túl sokat, inkább a nívó tápanyagokat vigyük be szervezetünkbe. Alkalmazható praktikus útmutatások hangoztak el a stressz oldásáról, és kezeléséről, ezenfelül a szervezet mikrokeringésének korrekciójáról is.

Szívélyes kezdeményezés, hogy a Vöröskereszt helyi szervezete évente három alkalommal feleslegessé várt ruhadarabokat is adományoz a rászorulók számára.

Az Egészségnapon a Vérellátó Szolgálattal közösen véradást is szerveztek. A helyiek éltek is a lehetőséggel.

A kép illusztráció!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!