Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Peking- Párizs Maraton

Turisztika

Áthaladás Öskün

A 6. Peking - Párizs Challenge veterán világtúra!!

Milyen volt 100 évvel ezelőtt az autózás, amikor még hírből sem ismerték a modern felszereléseket az autóban? A 2016-os Peking-Párizs Maraton résztvevői már tudják! A 14 ezer kilométeres verseny idén Magyarországon is áthalad, érintve térségünket is.

Aki nem szeretne Miskolctapolcára vagy Gyöngyösre ill Budapestre és más pontokra utazni, hogy lássa ezeket az autókat, találkozhatnak velük a közeli lakókörnyezetben Öskün.
Budapestről, hétfőn 11-én indulnak tovább, hogy a Veszprém környéki murvákon is versenyezzenek. Többek között délelőtt 10 órától Öskün is áthaladnak , de nem gyorsaságra, hanem az átlagtartó versenyek szabályai szerint, az előre megadott időt legjobban megközelítő páros lesz a legjobb.

A versenyzők Berhida/Pétfürdő felől érkeznek Ösküre a Péti szőlőhegyen keresztül. Az erdős részen teljesítenek egy szakaszt, majd a 8-as főúttal párhuzamos murvás úton (Kőkapu u.) érkeznek meg az ösküi csomóponthoz, a híd alatt érintik a települést, és Veszprém felé kihajtanak a 8. sz. főútra.
Időpont: 2016. július 11. 10:00 - 12:00

Az embert és gépet egyaránt próbára tevő autós maratonon kizárólag 1975 előtt gyártott autókkal lehet részt venni, de jobb, ha 1941 előtti az évjárat. Ennek bőven eleget tesz pl. a fa kerekű American La France 1915-ből.

Az idei már a 6. ebből a versenyből, melyre 105 csapat adta le a nevezését olyan autókkal, mint az 1917-es La France Tourer Speedster, vagy a két American La France 1915-ből és 1925-ből. Ja, mindegyiket 14,5 literes motor hajtja! De lesz bőven Bentley, vagy Chevrolet is, utóbbiból főleg 1939-es Coupé. A napi szakaszok hossza 180 és 668 km közé esik, ezek közül kettő érinti Magyarországot.

További információk: http://www.duen.hu/hirek/szazeves_autok_versenye

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!