Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

III.Jelmezes szilveszteri futás

Program

Kezdés: 2016. 12. 31.

2017.01.03.

Beszámoló:

III. Jelmezes Szilveszteri Futás
Sóly 2016.

Zimankós, hideg időre ébredtek a szervezők és nem sok jót ígért a nap a rendezvény sikeres megszervezése érdekében. -7 fokot mutattak a hőmérők, amikor elkezdték kiszalagozni a 2017 méteres pályát. A kiírásnak megfelelően, a táv teljesítése volt a cél és nem feltétlenül futva. Ezt komolyan is vették a résztvevők, mert a futókon kívül, volt aki lóháton, babakocsival, biciklivel vagy gyalogosan vágott neki a távnak.

Az indulók egy dologban hasonlítottak egymásra, hogy mindenki valamilyen jelmezt viselt, ezzel is eleget téve a szervezők kérésének, valamint kiemelve az év utolsó napjának vidámságát. Fél tíz körül megjelentek az első indulók, Polgárdiból, meghozták a Napsütést és ezt követően mintegy varázsütésre sorban érkeztek a helyiek, illetve a környező településekről egyaránt ismerős arcok voltak felfedezhetők.

Néhány perccel tíz óra előtt a rendezvény szervezője, Kaptur József polgármester, megtartotta a rövid köszöntőjét és felhívta mindenki figyelmét a biztonságos és balesetmentes távteljesítésre. A három fős titkos zsűri, elkezdte a munkáját, hiszen gyermek lány és fiú, valamint felnőtt nő és férfi kategóriában a legjobb három jelmezes induló értékelésre került. A rossz időnek nyoma sem volt, szikrázó napsütés és kellemes hőmérséklet pillanatában rajtoltak el a résztvevők. Az úton történő áthaladást a rendezők megszervezték és a távolsági buszon utazók „páholyból” nézhették a megállított buszból az áthaladó jelmezeseket.

Negyed tizenegy környékén sorban érkezek az első futók és bringások. Minden beérkező kapott egy sorszámot, aminek később fontos szerepe volt. Finom, forró tea és forralt bor várta a hidegtől kipirosodott arcú gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Jó volt a hangulat és megkezdődött a kategóriák legjobb jelmezeseinek a kihirdetése. Volt ahol nehéz volt a döntés, de a mosoly mindenki arcán megmaradt. Ezt követően a polgármester 83 tombolaszámot rakott egy sapkába és öt értékes ajándékcsomag került kisorsolásra a távot teljesítők között. A szerencse inkább a fiatalabb korosztálynak kedvezett, legalábbis az ajándékcsomagot cipelők száma ezt mutatta. A83 induló, (ahol legfiatalabbak még a meleg babakocsiban feküdtek és szép számmal voltak idősebb nyugdíjasok is,) rekordnak számított, hiszen első évben 32-en, tavaly pedig 47 fő volt az indulók száma. A hagyományteremtő szilveszteri futás elérte a célját. A szabadidő hasznos és egészséges eltöltését egy erre a célra létrehozott közösség keretein belül. Reméljük, hogy híre megy a rendezvényünknek és jövőre 100 fölött lesz az indulók száma, mondta el zárszavában, Kaptur József Sóly Község Önkormányzat polgármestere.

Képek: Soly Önkormányzat és a rendezvényen résztvevők.

2016.12.31. :

III. Jelmezes Szilveszteri futás


Vidám, jelmezes, szilveszteri futásra invitálunk kicsiket 
és nagyokat az egészséges életmód jegyében!
Várunk mindenkit szilveszter napján 10 órakor a
Kultúrház előtti téren
, Sólyban egy kis mozgásra!
Hagyományteremtő jelleggel immáron harmadik alkalommal
szervezzük a rendezvényt. 2017 méter teljesítése lesz az
esemény célja, biciklin, gyalogosan, lóháton, futva vagy
babakocsival, amelyet természetesen minden további
szilveszterén növelünk 1 méterrel, igy készülve az
elkövetkezendő Új esztendőre.


Ne feledjétek otthon a rénszarvasos vagy télapós sipkákat és a
jelmezeket sem! Sőt a legjobb gyerek és felnőtt jelmezeket
külön jutalmazzuk! A vidám hangulathoz a vicces futójelmezeken
kivül forró tea is hozzájárul majd. A beérkezettek eredménytől
függetlenül sorszámot kapnak és közöttük értékes ajándékokat
sorsolunk ki.


Szeretettel várunk!


Sóly Község Önkormányzata, Civilek
Sólyért, Veszprémi Honvéd Tájfutó Szakosztálya

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!