Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Az erdei tűzgyújtás szabályairól

Turisztika

Hivatkozás

A Magyarországi erdőtüzek 99 százaléka(!) emberi gondatlanság vagy szándékosság miatt keletkezik.

Március 15-el megszüntették a tűzgyújtási tilalmat, de természetesen ez nem azt jeleni, hogy szabadon, szabályok nélkül gyújthatunk tábortüzet egy–egy kirándulás kapcsán az erdőben, vagy akár saját portánkon.

Már csak azért sem, mert vannak morális, együttélési szabályok és helyi rendeletek egy-egy településen és természetesen erdő maga amúgy is fokozattan tűzveszélyes.

A katasztrófavédelem a következőkre hívja fel a figyelmet melyek főleg kirándulókra, természetjárókra vonatkoztatható.

Fontos ezeket felfrissíteni így a turistaszezon elején!

A kialakított tűzrakó helyen az alábbi szabályok betartásával bárki rakhat tüzet, de számos fontos szempontot figyelembe kell venni.

  • A tűz meggyújtása előtt a tűzrakó hely környékét meg kell tisztítani a tűz terjedését lehetővé tevő anyagoktól, levelektől, faágaktól.
  • Soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni az égő tüzet, a még ki nem hűlt parazsat, hamut.
  • Fel kell készülni a tűz eloltására, ha feltámadna a szél, gondoskodni kell arról, hogy készenlétben legyen a tűz oltására alkalmas anyag, eszköz (pl. víz, homok, lapát).
  • Ahogy a tűzre nincs szükség, azt gondosan el kell oltani és meg kell győződni arról, hogy valóban elaludt, a hamura távozás előtt lehetőleg földet kell szórni.

Vigyázzunk egymásra, a természetre!
Útirány.hu

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!