Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Üdvözöljük Öskü Község Honlapján

Öskü.hu Facebook oldala / mindennap.osku | Telefon: +36 88 588 560

Öskü Község

Hivatalos Weboldala

Présházakat fosztogatott a veszprémi és hajmáskéri jóbarát

Hatósági hír

ÖSKÜ - Két jóbarát hétvégi házakat tört fel, hogy az összegyűjtött vasat eladják. Rács mögött a páros!

Mindketten ismét börtönben találták magukat. A veszprémi P. János (26) és a hajmáskéri K. Krisztián (36) régóta ismerték egymást.
A legutóbbi betöréssorozatukat 2014 május utolsó hetében követték el, főleg Öskü külterületén, ahol sok hétvégi ház található.

Több helyről vasajtókat vittek magukkal, illetve vasból készült szerszámokat, amivel több tízezer forintos kárt okoztak a tulajdonosnak. A legnagyobb dobásukat egy olyan háznál követték el, ahol kiszedtek a földből tíz oszlopot, majd a borospince emeleti ablakán át bemászva összeszedték a kertműveléséhez szükséges értékes berendezéseket. Így került a Volkswagenjükbe egy fűnyíró, rotációs kapa, aggregátor, grillező, gázrezsó, valamint két agancsnyelű kés.

A két férfit, akik kisebb értékre, üzletszerűen, társtettesként követték el a betöréseket, börtönbüntetésre ítélte a Veszprémi Járásbíróság. P. Jánosnak egy év tíz hónapot, társának egy év négy hónapot kell rács mögött töltenie. A bíróság a károk megtérítésén kívül kötelezte őket a 180 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

- Részletek a veol.hu cikkéből, szerző: Mátételki András -

A teljes cikkhez katt ide!!

Kövess minket Facebookon és légy interaktív!